OP Cold Respawn er et vinter LARP med samme baneområde som OP Area 39. Banen blir snudd 90 grader, og vi spiller i stort sett flatt landskap, med to høyder på hver side av banen.

Scenario

TANO har sendt et team til Vestlandet for å hente ut informasjon om en fiendtlig regjering som etablert en skjult PMC base i fjellheimen på Sunnmøre. Basen har over lang tid innhentet forsvars kommunikasjon fra den Norske regjeringen og sendt hemmelig informasjon til sin regjering og dens samarbeidspartnere. Informasjon TANO sitter på har antydet at PMC basen har hatt atom-stridshoder og et ellers avansert forsvarssystem på baseområdet. TANO teamet som ble sendt ut, rapporterte om at denne informasjonen stemte.

Teamet klarte å infiltrere basen, hente ut stridshode og mye informasjon og beviser. Turen startet over fjellet, men så kom de inn i et minefelt og ble tatt av et større snøskred etter at flere miner gikk av.

TANO ledelsen har ikke hatt kontakt med teamet etter snøskredet, og en frykter det verste. Satellittbilder over område viser flere snøskred, men ingen tegn til liv. En ser også beviser for at PMC har sendt flere team mot det aktuelle området. TANO sender også flere team, og jakten på stridshodet og informasjonen er i gang.

Informasjon om fraksjonene:

TANO / Gult lag:

Team TANO består av ”TANO-soldater”; commander, troppsjefer, teamledere og fotsoldater. De har ofte mindre innsats-team, MG`s, snipere, infateri og ingen kjøretøy.

TANO har samlet “special forces” fra hele verden.

De har et godt teknologisk utviklet team og kan ha NVG, droner og lignende hjelpemidler.

PMC / Grønt lag:

Team PMC består av ”PMC-soldater”; commander, troppsjefer, teamledere og fotsoldater. De har ofte større fireteams, MG`s, snipere, infanteri og ingen kjøretøy.

De har et godt teknologisk utviklet team og kan ha NVG, droner og lignende hjelpemidler.

PMC-teamet er et privat millitært team, som har gode finanser og høy teknologisk standard. NVG, droner og andre hjelpemidler kan forekomme.

Generell informasjon for helgen ellers.

Sted:

– Fjellstova Ørskogfjellet, ligger på Ørskogfjellet i Ålesund kommune. Med Europaveg 39 vegg i vegg. Søker en på «Fjellstova Ørskogfjellet» på Gugel eller tilsvarende finner en det.

– Det går kollektivtransport forbi med korrespondanse Oslo, Trondheim, Volda og Kristiansund.

Nærmeste flyplass er Vigra, Ålesund.

Dato og en grov tidsplan:

– Fredag 23.02.2024:

o Innsjekk til spill fra 15:00 og utover. Hyttene er ledig fra 15:00. Parkering på Fjellstova, der er det også direkte adkomst til camping for de som ønsker det.

o 16:00 – 20:00: Kjøp/Salg/Bytte muligheter i 2.etg på Fjellstova. Der kan du selge, kjøpe eller bytte airsoft-relatert utstyr og replikaer.

o 21:00 – 24:00: Peis-stua er åpen, og en kan få kjøpt øl, vin, cider eller whiskey 😛 94,- for 0,5l Øl, glass vin, glass cider og 125,- for 4cl whiskey. Ingen drinker. Les ellers informasjon på eget innlegg på facebookvom hva vi ser for oss denne kvelden skal være.

– Lørdag 24.02.2024:

o Utkjøring til baseområde: 09:00, felles brief på base, ALLE skal være på base ved spillstart klokken 10:00.

o Spillslutt 19:00.

o Middag: 20:00 (Hamburger eller Snitzel, kjøpes i restauranten)

o Senest 24:00: Dørene til Fjellstova stenges.

– Søndag 25.02.2024:

o Spillstart 10:00

o Spillslutt 15:00

o Kåring av vinnere. (mer informasjon om dette kommer)

o Nedrigg og hjemreise.

Uniformsregler og utrustning:

Det er ingen generelle uniformskrav til fraksjonene.

Lagene vil derfor bli skilt med bånd/patch-farge på hver overarm. Båndene må være minimum 8cm brede. Patchene må være minimum 6×6 cm, ensfargede tilhørende laget du spiller på, uten andre patcher med farger på armene.

PMC laget kan spille i sivile klær, for de som måtte ønske det, men da er det PÅBUDT med chestrig/platebærar som viser TYDELIG at du er med i spill OG farget armbånd.

Guilliesuits har lag-bånd på begge føtter.

Type spill:

Det blir et åpent MilSim eller mer et LARP-spill. Det er opp til Commanders å fordele roller gitt av GM.

AresAlpha vil bli brukt aktivt i spillet, og hele spillet baserer seg på QR-kode-scanning av POI`er og objekter.

Medic og engineers

Medic:

Hvert team kan ha en medic pr team med 3 spillere.

3 personer, 1 medic. 10 personer, 2 medics.

Medics healer skutte lagkamerater på 1 min, to hender på overkroppen. Ved avbrutt healing, starter vi klokka på nytt. Medics eller andre lagspillere kan dra personen sakte i dekke ved behov. Etter healing merker medic spilleren på ene armen.

Er medicen tatt ut, gjelder øvrig bleeding-time, men lagspillere kan heale medicen. To spillere, fire hender på overkroppen, i 1 min sammenhengende. Ved avbrutt healing, start klokka på nytt.

Medics merkes med patch på høgre overarm, eller band. Patch eller band må være tydelig merket MEDIC eller annet lett gjenkjennelig “medic” symbol. Medics trenger bare team-band på venstre arm.

Ekstra i kitt: merking av healede personer (blir utlevert av spill-ledelsen), saks, kniv.

Engineers:

Hvert team kan ha en engineer pr team med 3 spillere.

3 personer, 1 engineer. 10 personer, 2 engineers.

Engineers kan sette opp mobile spawn, kan desarmerer bomber og kan sprenge objekter i felt.

Engineers har samme kill-regler som øvrige spillere.

Engineers merkes med patch på høgre overarm, eller band. Patch eller band må være tydelig merket med påskriften ENGINEER eller tilsvarende symbol, som er lett å kjenne igjen.

Ekstra i kitt: kniv, multiverktøy, avbiter, duckteip.

EOD:

Hver fraksjon SKAL kun ha en EOD.

EOD skal brukes til sikring av War-Head og transport av eksplosiver. EOD`en kan også desarmere miner, og andre eksplosiver i felt. Og kan også armere de igjen for å kunne bruke de mot fiender.

EOD har ofte ekstra beskyttelse, uten at dette blir påkrevd i spill. Av den grunn tåler EOD mer enn andre spillere, og kan ta TRE hits, før død. Øvrige kill-regler, som andre spillere.

EOD merkes med patch på høgre overarm, eller band. Patch eller band må være tydelig merket med påskriften EOD eller tilsvarende symbol, som er lett å kjenne igjen.

Joules regler:

Klasse J-1: BB vekt: 0,33g maks

Utgangshastighet: Opptil 1,2J
Skuddtakt: Ubegrenset
Sikkerhetsavstand: Ingen

Klasse J-1,5: BB vekt: 0,33g maks

Utgangshastighet: 1,21 og opptil 1,5J
Skuddtakt: Halvautomatisk
Sikkerhetsavstand: 10m

Klasse J-2: (DMR) BB vekt 0,36g maks

Utgangshastighet: 1,51 og opptil 2J
Skuddtakt: Halvautomatisk
Sikkerhetsavstand: 20m
Annet: Våpenet må ha en lengde på minst 45cm. Har våpenet en justerbar eller foldbar kolbe måles åpent med denne foldet eller justert helt inn.

Klasse J-3: BB vekt: 0,46g maks

Utgangshastighet: Opptil 3J
Skuddtakt: Manuelt/Bolt Ladet
Sikkerhetsavstand: 30m


Annet: Våpenet må ha en lengde på minst 45cm. Har våpenet en justerbar eller foldbar kolbe måles våpenet med denne foldet eller justert helt inn

Klasse J-4: (MG nest) BB vekt: 0,33g maks

Utgangshastighet: Opptil 2J
Skuddtakt: Ubegrenset
Sikkerhetsavstand: 20m

Annet: Våpenet må være montert i en stasjonær stilling. Det er opp til skytteren og eventuelt andre som bemanner stillingen å sette opp våpenet slik at mål ikke kan dukke opp i skuddfeltet innenfor 20m. Den eller de personene må da vise sunn fornuft med plassering slik at skuddfeltet er relativt åpent og oversiktlig og at våpenet ikke kan dreies utenfor dette. Våpenet kan flyttes til en ny stilling så lenge denne også oppfyller kravene om et sikkert skuddfelt. Et stasjonært våpen må enten være uflyttbart i spill, eller ha en totalvekt med stativ på over 15kg og en lengde på minst 60cm.

Generelle regler:

Det er generelt rusmiddel og alkoholforbud fra arrangementstart til arrangement slutt uten om ved satte tider, gjengitt i tidsplanen. Overstadig berusede personer KAN bli nektet deltagelse til spill. Arrangør forbeholder seg retten til å foreta nødvendig kontroll, og/eller eventuell bortvising ved mistanke om brudd på denne regelen.

Alle spillere har to liv før spawn. Bleed-out time er 5 minutter. Blir du skutt, gå i knestående eller legg deg ned og rop HIT, evt medic. Start klokka. Spillere kan dra skutte med spillere I dekke. Etter 5 minutter går du til ditt nærmeste spawn. Re-spawn hvert 10. minutt. 14:00 – 14:10 – 14:20 osv.

ALLE våpen som skal brukes i spill SKAL chrones og merkes før det blir tatt med ut. Tilfeldige kontroller vil bli foretatt.

Etter spillstart SKAL godkjente briller brukes til enhver tid. Det er kun basecamp som er safezone!

Basecamp har stilletid imellom 24:00 og 06:00. Ved eventuelt nattspill SKAL du være stille ved returnering til basecamp.

Billetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking “Get Tickets” will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Event patch 2024
60.00
115 tilgjengelig
Team TANO – Gult lag
300.00
Ubegrenset
Team PMC – Grønt lag
300.00
Ubegrenset
"Mystery" Team Ticket
225.00
Ubegrenset
Overnatting – Hytter, 2 netter
300.00
49 tilgjengelig
Armbånd Gul
35.00
48 tilgjengelig
Middag Lørdags kveld
185.00
Ubegrenset
Armbånd Grøn
35.00
39 tilgjengelig